Aangenaam!

Mijn naam is Cecile van den Boogaard-Kleintjes.
_
De gezondheid van de mens heeft mij altijd geïnteresseerd. Ik ben 15 jaar werkzaam geweest als verpleegkundige, waarvan de laatste 10 jaar in het UMCU. Daarna sloeg ik een nieuwe weg in; sinds 1996 ben ik met veel plezier werkzaam als pedicure en houd ik me bezig met de verzorging van de voet en de behandeling van huid- en nagelaandoeningen.
_
Op zoek naar verdieping ben ik altijd door blijven leren. In 2010 slaagde ik voor de opleiding Medisch Pedicure. Als medisch pedicure voer ik naast reguliere pedicurebehandelingen ook diverse specialistische behandelingen uit.
_
In 2019 behaalde ik mijn diploma voor VoetReflexPlus therapie. Als VoetReflexPlus-therapeut geef ik verschillende behandelingen. Deze behandelingen kunnen ingezet worden bij klachten, maar ze kunnen zeker ook preventief worden toegepast.

Over VoetReflexPlus therapie

Voetreflexologie bewijst al eeuwenlang haar effectiviteit. Door het masseren van bepaalde reflexzones op de voeten wordt de doorbloeding, de energiedoorstroming en het zelf genezend mechanisme gestimuleerd. Dit leidt tot een betere gezondheid, vitaliteit en ontspanning van lichaam en geest.

De VoetreflexPlus therapie is een combinatie van Westerse en Chinese voetreflexmassage waarbij zowel de reflexzones op de voeten, de meridianen op de onderbenen en acupunctuurpunten mee behandeld worden. Het voordeel hiervan is dat de behandelingen bijzonder effectief zijn.
Daarnaast geef ik energetische massages. Hierbij wordt gemasseerd met zachtere druk. Deze massages werken sterker op de geest en zijn zeer ontspannend en rustgevend.

Voetreflexologie is geen vervanging van de reguliere gezondheidszorg, maar is goed te combineren met andere behandelmethoden.

Door het masseren van bepaalde reflexzones op de voeten kunnen de volgende effecten bereikt worden:

  • Ontspanning (zowel lichamelijk als geestelijk)
  • Ontgiften van het lichaam
  • Verbetering van de energiedoorstroming, spiertonus, bloedsomloop en lymfe circulatie
  • Prikkelt het zelf genezende vermogen van het lichaam
  • Maakt endorfine vrij, die pijn verlichtend en stemming verbeterend werkt
  • Brengt het lichaam in balans, stimuleert de onder-actieve en kalmeert de over-actieve systemen
  • Werkt preventief voor het behoud van gezondheid en vitaliteit
  • Werkt ondersteunend bij chronische ziektes

U hoeft niet ziek te zijn om baat te hebben bij VoetreflexPlustherapie. Voor veel mensen betekent de massage een opkikker. Voor anderen is het een preventief middel om niet uit balans te raken. Bent u benieuwd of voetreflexologie u kan helpen? Neem gerust contact op om te informeren naar de mogelijkheden. Graag tot ziens in mijn praktijk.